dijous, 26 d’agost del 2010

Xavier Piris: "Manifest groguenc"


XAVIER PIRIS
(Cullera, la Ribera Baixa, 1966)

Manifest groguenc: Cant a la lluita


Al jovent del s. XXI


1 – Obriu els ulls davant del confort, la televisió, la internet... Heu d’ésser capaços d’entendre els missatges subliminars de la publicitat per a desxifrar-ne els contravalors que ens apropen més al món animal.

2 – Rebutgeu les drogues. Viviu l’al·lucinació amb naturalitat com una il·luminació voluntària de reflexió. El poder,que gairebé sempre porta bigoti, vol anihilar-vos mentalment afavorint, per això, la felicitat de la ignorància. Caldrà, d’antuvi, meditar i passar tot seguit als fets. Només aquells que lluiten seran recordats.

3 – Sigueu sincers. L’estètica d’avui infon cossos bells, amb o sense tatuatges, piercings, indumentàries oneroses... Tot és permès quan això és una manifestació de la joventut, quan som davant d’una protesta contra la gent gran o el sistema. Tanmateix, desconfieu-ne quan us manipulen creant éssers buits per dins, sense capacitat de cavil·lar.

4 – Cerqueu l’originalitat del vostre ésser, l’essència més íntima que trobareu ben lluny de tot allò sobrevingut. Els mites i les modes són sistematitzadores del confusionisme entre els badocs.

5 – Els joves no entenen la ironia. Així només els deseixits tindran l’autoritat per a obligar la resta de la societat a fer el que ells volen. Heu d’interpretar-ho tot, convençuts, que darrere de qualsevol cosa, pot haver-hi el retret, la burla, i àdhuc la dominació.

6 – Lluiteu per la llibertat. Feu-vos-en dignes tot descobrint que no se us informa de tot el que passa tal com és. Se’ns pixen a sobre i la premsa diu que plou.

7 – Solidaritzeu-vos amb els pobres, car ells no han pogut aprofitar les nostres facilitats. Els tribunals, formats per rics, i no elegits democràticament, s’encarregaran d’oprimir-los i jutjar-los.

8 – Alguns adolescents discriminen els immigrants. La remembrança els revelarà que els seus pares/avantpassats també ho foren

9 – La cultura i l’educació està en mans, majoritàriament, dels qui tenen el poder. Us imagineu com podreu educar els vostres fills sense informar-los bé, posant entrebancs a la llibertat d’expressió?

10 – Crideu amb indignació quan remarqueu que la majoria de la societat menysprea els intel·lectuals progressistes i tingueu el convenciment que aquestes minories són acceptades per alguns “il·lusos”.

11 – Refugieu-vos en l’anticultura. Allà trobareu manifestacions subversives i de rebuig a l’automatisme de la vida quotidiana, fruit de la societat capitalista.

12 – Sigueu novadors. Fa temps que us tallaren el cordó umbilical, i per tant, la protecció/conservació de la vostra mare. Ara és l’hora de despertar i no d’ésser conservadors , perquè qui no té res no s’hi pot conformar .

13 – Lluiteu, no us resigneu. Feu de cada dia una petita revolució. Allibereu-vos de qualsevol repressió i continueu creant la vostra utopia perquè la realitat serà ben amarga.

Text inèdit

3 comentaris:

Galer

Galer
Fulles de galer o roure valencià.